آیا خواب کسی که خالص نیست تعبیر می شود؟
آیا دیدن کسی که پاک نیست تعبیر می شود؟ نشانه های تعبیر خواب در قرآن و سنت چیست؟ تعبیر خواب یکی از علومی است که در عصر رسولان و انبیا ذکر شده است.
اما قواعد و مبانی تعبیر این خواب ها را استاد ما محمد صلی الله علیه و آله و سلم قرار داده است و با ادله تعبیر خواب از قرآن و سنت و تفاوت بین رؤیا و رؤیا آشنا می شویم. از طریق وب سایت Tabirgar.ir.
آیا دیدن کسی که پاک نیست تعبیر می شود؟
پاسخ به این سؤال که آیا خواب کسی که پاک نیست آن را توضیح می دهد؟ آره تعبیر خواب در صورتی تعبیر می شود که بیننده در حالت طهارت نباشد، حتی اگر زن در دوران قاعدگی او باشد، اما نزدیکترین تعبیر، صحت خواب و اثبات رؤیت خداوند است نه خواب از سوی خداوند. شیطان که باید در آن پاک بود و بر پهلوی راست خوابید.
محمدبن سیرین، مفسر، مشهورترین عالم تأویل در گذشته به شمار میرود که خوابها را بر اساس قرآن و سنت تعبیر میکرد.
ابن سیرین کتابی دارد به نام (زندگی نامه شخصیت های بزرگوار) این شامل تعابیر و نمادهای بسیاری است که مفسر باید از آنها استفاده کند.
همچنین بخوانید: تفاوت بین رویا، رویا، خودگویی و کابوس
تفاوت بین رویا و رویا
بین خواب و رؤیا تفاوت زیادی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله در حدیث شریف خود به آن اشاره کرده است: «رؤیای نیکو از جانب خداست و خواب از شیطان».
بر اساس حديث شريف مي توان گفت كه خواب، پيش بيني شيطان است، در حالي كه رؤيا براي بيننده مژده از جانب خداوند است.
رؤیا سه قسم است، چنانکه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: سه رؤیت است: بینش خوب بشارت خداست، رؤیت حزن انگیز از طرف شیطان، و رؤیتی که انسان به خود می گوید، اگر یکی از شما چیزی را دید که از آن بدش می آید، بایستد و دعا کند و نکند. در مورد آن به مردم بگویید.»
تفاوت بین تفسیر و تفسیر
در پاسخ به این سؤال که آیا خواب بدون طهارت تعبیر میشود یا خیر، متوجه میشویم که بین تعبیر و تعبیری که در قرآن کریم آمده تفاوت زیادی وجود دارد، اما کلمه تعبیر کلیتر است و بیشتر ظاهر میشود. در قرآن غالباً از لفظ تأویل است، چنانکه خداوند متعال در سوره فرقان فرموده است:«برای تو مثالی نمی آورند مگر اینکه حق و بهترین توضیح را برایت آورده ایم (33).
همچنین بخوانید : درمان انقباض چشم چپ با قرآن
شواهد تعبیر خواب از قرآن کریم
برای تکمیل پاسخ به این سؤال که آیا خواب شخصی که پاک نیست تعبیر می شود یا خیر، آنچه را که در مورد استادمان یوسف رخ داد، در هنگام تعبیر خواب دو زندانی که در زندان با او بودند، ارائه می دهیم. رؤیاهایشان همان گونه بود که استاد ما یوسف تعبیر کرد، چنانکه در فرموده خداوند متعال در سوره یوسف آمده است:(35) و دو جوان با او وارد زندان شدند، یکی گفت: می بینم که شراب می فشرم. ما را از تأویل آن آگاه کن که ما تو را از نیکوکاران میبینیم.» (36) فرمود: «هیچ غذایی که به شما داده میشود، به شما نمیرسد، مگر اینکه پیش از آمدن، شما را از تفسیر آن آگاه کنم». همین است از آنچه پروردگارم به من آموخته است: همانا من دین قومی را ترک کردم که به خدا ایمان ندارند و آنها به آخرت کافرند (37).رؤیای پادشاه نیز برای یوسف فرستاده شد تا رؤیای او را پس از آن که از صحت تفسیر او از رؤیا آگاه شد، تفسیر کند، و در واقع تفسیر استاد ما یوسف برآورده شد، چنانکه خداوند متعال می فرماید:ای دوست یوسف به ما فتوا بده به هفت گاو چاق که هفت لاغر خوردند و هفت خوشه سبز و دیگر خشک شد شاید به مردم بازگردم 46 گفت: هفت سال. علف خواهی کاشت، و هر چه درو می کنی، آن را در خوشه هایش بگذار، مگر اندکی از آنچه می خورید.» 47 سپس بعد از آن فرا می رسد، هفت تن قوی، آنچه به آنها می دهید می خورند، جز اندکی از آنچه می خورید. 48 پس از آن سالى فرا مى رسد كه در آن به مردم آسوده مى شود و در آن ظلم مى شود.
دلیل بر تعبیر خواب از سنت پیامبر
با ارائه پاسخ به این سؤال که آیا خواب بدون طهارت تعبیر می شود یا خیر، خواهیم دید که احادیث بسیاری وجود دارد که به تعبیر پیامبر از رؤیاها و رویاها و نحوه برخورد با آنها و اینکه آیا آنها مژده ای از جانب خداوند و نفس هستند، دلالت می کند. صحبت کردن، یا از شیطان.
رؤیت نیکو یکی از نشانه های نبوت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم است، زیرا جزء چهل و شش جزء نبوت است.
رضی الله عنه هرگاه چیزی را می دید، جزئیات آن را تصدیق می کرد، چنانکه عایشه رضی الله عنها برای ما روایت می کند: (نخستین چیزی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از آن شروع کرد، دید خوب در خواب بود و رؤیایی نمی دید مگر اینکه مانند طلوع فجر می آمد.) موافق.
در مورد رؤیایی که انسان در خواب از چیزهای نامفهوم یا چیزهایی که قبل از خواب به آنها فکر می کرد می بیند، این رؤیا را خواب لوله می گویند، یعنی هیچ توضیحی ندارد زیرا ناشی از روح است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم توصیه کرد که هر کس رؤیای خوبی می بیند آن را به مردم نگوید مگر کسی که او را دوست دارد یا در تعبیر خواب و خواب دانا است.
آنچه انسان از دیدن بدش می آید همین رؤیت شیطان است، پس چون از این رؤیت بیدار شد باید این کار را انجام دهد که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «اگر یکی از شما چیزی را دید که از آن بدش میآید، سه بار در سمت چپ خود دمد و از شر آنچه دیده و از شیطان به خدا پناه میبرد و به سوی دیگر روی میآورد، زیرا ضرری به او نمیرساند. ”
دیدن رسول خدا صلی الله علیه و آله در خواب، رؤیت واقعی است که شیطان و نفس در آن دخالت نمی کنند و برای بیننده خواب بشارت است.
پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم رؤیاهای خیر زیادی دید که بعد از نبوت برای او محقق شد، مانند دیدن محل سحری که به آن مبتلا شد، دیدن فرشتگانی که عایشه رضی الله عنها را برای او حمل می کردند و به او گفت: “این همسر توست” قبل از ازدواج با او، دید او از خانه هجرت قبل از رفتن به آنجا، و بسیاری دیگر.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم عاشق شنیدن دیدارهای اصحاب خود به ویژه بعد از نماز صبح بود.
قوانین صحیح در تعبیر خواب
رویاها قوانینی دارند که بر اساس آنها تعبیر می شوند که مترجم باید از آنها پیروی کند تا تعبیر صحیحی به خواب بیننده بدهد و بیننده باید آنها را بشناسد تا بتواند دید خود را خودش تعبیر کند و در شبکه شارلاتان ها و آن ها نیفتد. کسانی که دانش کافی در تعبیر خواب ندارند از طریق موضوع ما تعبیر خواب ناخالص است با این قوانین آشنا می شویم.
1- قرآن کریم
استعانت از قرآن کریم در تعبیر و مرتبط ساختن شباهت های قرآن به نشانه هایی در خواب، مانند: دیدن تخم مرغ در خواب، بیانگر زن در حقیقت است، چنان که خداوند متعال می فرماید:“انگار آنها سفید پنهان شده اند”
2- سنت پیامبر
پیوند دادن نمادها در خواب به سخنان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در روایات یکی از تعابیر صحیح در احکام تعبیر خواب است، مانند: دیدن درخت خرما در واقع دلالت بر انسان صالحی دارد که خداوند را عبادت می کند، چنانکه در حدیث شریف آمده است: «در میان درختان درختی است که شبیه مسلمان است و آن درخت خرما است».
3- تأویل به معنای شخصی
تفسیر چیزی در یک رویا بستگی به این دارد که آیا شخص آن چیزی را که می بیند دوست دارد یا دوست ندارد.
اگر مثلاً میوه ای را دوست داشته باشد و در خواب ببیند، برای او علامت خیر است، اما اگر از آن میوه بدش بیاید یا برایش حساسیت ایجاد کند، برای او علامت شر است.
4- تعبیر به تشابه اسامی
یکی از احکام تعبیر خواب از نظر رسول خدا صلی الله علیه و آله این است که نام هایی که بیننده خواب در خواب می بیند، حکایت از خوبی یا بدی رؤیت دارد، مانند:
نام رفیع را پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به مقام بلندی و بلندی در حقیقت تعبیر کرده است و نام محمود نشان از حمد و نیکی بنده است.
5- تعبیر با ضرب المثل
بسیاری از مردم از ضرب المثل های معروف برای تعبیر خواب استفاده می کنند، مثلاً برای شخصی که در خواب خود کلیدی را به هر شکلی که نشان دهنده آرامش باشد می بیند، مانند ضرب المثل معروف: صبر کلید آرامش است.
هر که در خواب ببیند گنجی یافت یا گنجی گرانبها در دستش دید، نشان از رضایت او از آنچه در دست دارد است، مانند ضرب المثلی که می گوید قناعت گنجی است که هیچ گاه محو نمی شود.
6- حال بیننده خواب در واقع از قواعد تعبیر صحیح است
یکی از مهم ترین تعابیر صحیح خواب این است که مترجم از وضعیت روحی و روانی خواب بیننده و آنچه با دیدن این خواب می گذرد و همچنین وضعیت عبادت او با خدا را بداند، زیرا این امر به تعبیر صحیح کمک می کند.
7- تفسیر محقق تخصصی
وقتی انسان خوابی می بیند، آن را به کسی نگوید، مگر عالمی که در تعبیر خواب تخصص دارد و قوانین صحیح تعبیر خواب را می داند و مردم نیز بر حقانیت و تقرب او به خدا گواهی داده اند. به سراغ فاسقی نروید که خواب یا رؤیایی را تعبیر می کند که مژده ای از جانب خداوند است، زیرا ممکن است تعبیر نادرست باشد و منادی باشد.
همچنین بخوانید : اولین ظالم روی زمین که لعنتش کند چه کسی بود؟
8- تأویل برعکس معناست
یکی از چیزهایی که در تعبیر خواب باید دانست این است که هر غمی در خواب به غم تعبیر نمی شود و هر ترسی به ترس تعبیر نمی شود، بلکه در بیشتر موارد برعکس می شود.
اما کسی که این را به درستی تعبیر می کند عالمی متخصص است که خواب بیننده و شرایط دینی و واقع بینانه او را می شناسد و دلیل مشخصی مبنی بر حرام بودن تعبیر خواب هایی که انسان در حین دوری می بیند پیدا نکردیم، اما آنچه مهم است این است که ما خوش بین هستیم و همیشه مژده می دهیم و دیدگاه های خود را به کسی محدود نمی کنیم.